Degu

Dzīve savvaļā

null

Savvaļā degu dzīvo grupās. Grupa sastāv no pieauguša tēviņa un 2- 3 pieaugušām mātītēm.

Lai gan ir sastopamas arī ar 2 tēviņiem un līdz 5 mātītēm. Mazuļi ir grupā līdz tam laikam, kamēr ir gatavi iekarot paši savu teritoriju.

Parasti šīs teritorija atrodas nelielā atstatumā viena no otras, kā rezultātā veidojas lielas degu kolonijas. Uz hektāru var būt 80- 300 dzīvnieku.

Degu veido pazemes alas. Tās ir diezgan vienkārši veidotas, sastāv no midzeņa, pieliekamā un tualetes.

Ar urīna palīdzību degu atzīmē teritoriju. Parast siltajos mēnešos agrā rītā un vakarā degu ir barības meklējumos. Ziemās degu pamet vēlāk savu celtni, izmantojot vēlīno ziemas sauli.

Naktis paiet celtniecības darbos.